Zenderwijzigingen 1 maart 2012

Op 1 maart gaan er enkele zenders wijzigen van positie op de transponder van de satelliet. De radiozenders Arrow Classic Rock en Arrow Jazz, en de tv-zender Dorcel TV zullen dan op een andere frequentie te ontvangen zijn. Dorcel TV blijft tot 12 maart te ontvangen op de oude frequentie.

De ontvangers van CanalDigitaal laden de nieuwe zenderlijst automatisch in. Je hoeft hiervoor dus niets te doen. Het kanaalnummer in je zenderlijst blijft ongewijzigd.

CanalDigitaal Ontvangers met zenderlijst
Dit zijn de ontvangers van CanalDigitaal die de zenderlijst automatisch inladen:

Standaard (SD-) satellietontvangers: 
Thomson TS4H
Philips DSR 2210/ DSR 2211/ DSR 2212
Philips DSR 2221
 

HD-satellietontvangers:
Philips DSR 7121
Philips DSR 7141
Philips DSR 8121
M7 SAT801


Gecertificeerde en niet-gecertificeerde ontvangers met zenderlijst
Een groot gedeelte van de door CanalDigitaal gecertificeerde als ook een aantal niet-gecertificeerde ontvangers ondersteunen de zenderlijsten van CanalDigitaal. Deze dienen echter wel vaak handmatig ingeladen te worden. In de handleiding van je ontvanger kan je lezen hoe je de zenderlijst handmatig inlaadt. Of kijk op de website www.ikverhuismee.tv, hier staat een uitgebreid overzicht van gecertificeerde en niet-gecertificeerde ontvangers met een handleiding hoe je zenderlijsten handmatig in kan laden.
 
Ontvangers zonder zenderlijst
Er zijn ook niet-gecertificeerde ontvangers die de zenderlijsten van CanalDigitaal niet ondersteunen. In dat geval dienen de frequentiegegevens van de nieuwe posities handmatig te worden ingevoerd. Onderaan dit bericht staat het schema met de betreffende gegevens. In de handleiding van je ontvanger kan je lezen hoe je de zenderlijst inlaadt. Je satellietspecialist kan je ook helpen met het invoeren van de frequenties. Klik hier voor een satellietspecialist bij jou in de buurt.
De radiozenders zijn vanaf vandaag beschikbaar op hun nieuwe frequentie. Beide zenders blijven tot 1 maart 2012 ook beschikbaar op de oude frequentie. DorcelTV is eveneens vanaf vandaag beschikbaar op de nieuwe frequentie, maar zal tot 12 maart ook nog te bekijken zijn op de oude positie.

De nieuwe gegevens van Arrow Classic Rock, Arrow Jazz en DorcelTV:


 

  Nieuwe frequentie Arrow Classic Rock en Arrow Jazz:  Nieuwe frequentie DorcelTV: 
Satellietpositie (graden) Astra3 23,5 graden Oost Astra1 19,2 graden Oost
Frequentie 11.914 12.343
Polarisatie Horizontaal Horizontaal
Symbol rate 27.500 27.500
FEC 3/4 3/4
Pakket Vrij te ontvangen zenders Entertainment en hoger
Transmissie MPEG2 MPEG2
Formaat Radio SD